همه چیز درباره اینترنت VDSL مخابرات (طرح تبدیل ای دی اس ال به وی دی اس ال)

به گزارش فیس راز، به روزرسانی 29 بهمن ماه

در نمایشگاه هفته دیجیتال اعلام شد شرکت مخابرات مصوبه بیت استریم را به طور کامل متوقف کرده است. این یعنی بازگشت دوباره انحصارگرایی و دست اندازی در توسعه اینترنت ثابت کشور.

همه چیز درباره اینترنت VDSL مخابرات (طرح تبدیل ای دی اس ال به وی دی اس ال)

به گفته وزیر ارتباطات، اجرا نشدن مصوبه بیت استریم از سوی مخابرات باعث کند شدن فرایند واگذاری 5 میلیون پورت VDSL شد. قرار بود تا سرانجام سال 99 حدود 5 میلیون پورت VDSL آماده و تحویل کاربران خانگی شود. چندی پیش هم اعلام شد مخابرات نمی تواند 5 میلیون پورت VDSL را عملیاتی کند ولی هدف گذاری جدید آماده شدن 1.5 میلیون پورت تا انتهای سال 1399 است.

حال وزیر ارتباطات، علت کند شدن فرایند واگذاری پورت ها را توقف اجرای مصوبه بیت استریم از سوی مخابرات عنوان نمود. بیت استریم به معنای به اشتراک گذاری منابع شرکت های مخابراتی است تا همگی آن ها بتوانند از خدمات زیرساختی استفاده کنند.

به روزرسانی 22 مهرماه

به زودی مخابرات عملیات فیبرکشی و تجهیز کافوها را به شرکت های دیگری مانند آسیاتک، پارس آنلاین و پیشگامان واگذار خواهد کرد.

وزیر ارتباطات اظهار داشت شاتل از 10 هزار کابیت، پیروز شده نزدیک به هزار کابیت را در تهران و قم نصب کند ولی این فرایند به خاطر عدم همکاری مخابرات کند پیش می رود. به همین دلیل، هفته پیش تذکری به شرکت مخابرات داده شد تا اگر قصد ندارد فیبر به شاتل اختصاص دهد، این شرکت خود فیبر بکشد یا از فیبر سازمان و شرکت دیگری استفاده کند.

کاربران در برخی مناطق از جمله منطقه هفت تهران اظهار داشتند، ثبت نام آن ها برای دریافت اینترنت VDSL مخابرات و تبدیل ADSL به VDSL در شرایط آماده تحویل به کاربر قرار گرفته است.

در بسیاری از شهرها هم عکس هایی منتشر شده که نشان می دهد کافوها در حال تعویض و تجهیز هستند.

به روزرسانی 24 تیرماه

بسیاری از کاربران گزارش دادند برای دریافت اینترنت VDSL مخابرات ثبت نام کردند ولی هنوز هیچ خبری نشده است. بیش از 2 ماه است که منتظر پاسخ مخابرات برای ثبت نام وی دی اس ال هستند.

از سوی دیگر صدری مدیرعامل مخابرات اعلام کرده است می خواهند تا سرانجام سال پای اینترنت VDSL را به کلان شهرها و شهرهای بزرگ کشور باز کنند و برنامه دارند چند میلیون پورت اینترنت پر سرعت ثابت به کاربران خانگی در سراسر کشور بدهند.

این شرایط دوگانه و متناقض نشان می دهد توسعه اینترنت VDSL هنوز با مسائلی همراه است که شاید مهم ترین آن سرمایه گذاری، خرید و نصب تجهیزات در مناطق مختلف باشد.

بعید است در حالی که نزدیک به نیمی از سال طی شده است؛ وعده 5 میلیون پورت VDSL مخابرات تا آخر سال محقق شود.

به روزرسانی 3 خردادماه

مدیرعامل مخابرات در روز 29 اردیبهشت ماه طی گفت وگویی با خبرنگاران اظهار داشت شرکت مخابرات ایران طبق تعهدی که دارد تا دو هفته دیگر باید 550 هزار پورت اینترنت VDSL تحویل دهد.

به گفته او، تا کنون نزدیک به 290 هزار کاربر برای دریافت اینترنت VDSL در استان های تهران و قم ثبت نام کردند که با ارائه سرویس به 200 هزار کاربر موافقت شده است.

شایعاتی آغاز شده بود مبنی بر اینکه مخابرات ایران مودم VDSL ندارد به مشتریان بدهد که مدیرعامل مخابرات این قضیه را رد کرده و اظهار داشت به اندازه کافی مودم VDSL در اختیار مخابرات هست تا به کاربران جدید عرضه شود.

کاربران در برخی مناطق تهران گزارش دادند که در پنل اینترنت مخابرات ثبت نام کرده و منتظر تماس مخابرات هستند. هنوز در شهرها یا استان های دیگر معین نیست مخابرات ایران و سایر شرکت هایی که برای ارائه سرویس وی دی اس ال خیز برداشتند؛ چه زمانی دقیقا کار خود را آغاز خواهند کرد.

به روزرسانی 26 فروردین ماه

کاربران و خواننده های تهرانی سایت سریعا درخواست ما را اجابت کردند و گزارش هایی از پنل مخابرات و ثبت نام اینترنت VDSL، تعرفه ها و مودم ها فرستادند. به این ترتیب جدیدترین اطلاعاتی که به دست آوردیم به توضیح زیر است:

شرکت مخابرات برای کاربران تهرانی سه بسته اینترنت VDSL (سرینو) تعریف کرده است که در تصویر زیر مشاهده می کنید:

بسته های 3 ماهه، 6 ماهه و 12 ماهه با حجم ترافیک 50، 150 و 440 گیگابایت و قیمت 60، 150 و 400 هزار تومان که صدای کاربران را درآورده است. معین است مخابرات می خواهد با فروش بسته و حجم کسب درآمد کند و احتمالا جبران هزینه تبدیل رایگان اینترنت ADSL به VDSL.

درباره این بسته ها و قیمت و حجم ترافیک آن ها بعدا مفصلا صحبت خواهیم کرد.

اما همان طور که گزارش دادیم؛ دو نوع مودم VDSL از سوی شرکت مخابرات به کاربران پیشنهاد می شود: مودم 350 و 550 هزار تومانی.

یکی از کاربران در کامنتی گفت طی صحبتی که با کارشناسان مخابرات داشته؛ این مودم ها از شرکت یوتل (برند ایرانی سازنده مودم) بوده و به ترتیب V301 و V304 F هستند.

یعنی مودم 350 هزار تومانی یوتل V301 و مدل 550 هزار تومانی یوتل V304 F است. هنوز این خبر تایید نشده است ولی اگر درست باشد؛ قطعا مودم V304 F به مراتب بهتر از V301 است و ارزش خرید بیشتری دارد.

کاربرانی که با مودم یوتل V304 F کار کردند؛ به طور نسبی از آن راضی هستند و در سرعت و کیفیت می تواند پاسخ گوی نیازهای کاربران خانگی باشد. برای آشنایی با این دو مودم به مقالات زیر مراجعه کنید:

یوتل V304F: اولین مودم روتر VDSL ساخت ایران

معرفی مودم روتر VDSL یوتل V301: ساخت ایران برای کاربران معمولی اینترنت

مقدمه

آغاز سال 1399 برای کاربران اینترنت با شیوع ویروس کرونا و انبوهی خبر درباره افزایش سرعت اینترنت و واگذاری ها هزاران پورت VDSL بود.

پس از بروز اختلالات اینترنت در اسفندماه گذشته و دستور وزیر ارتباطات برای افزایش سرعت اینترنت ثابت خانگی و 4 برابر شدن سرعت، دو شرکت شاتل و مخابرات ایران آغاز به کابل برگردان و تبدیل پورت های ADSL به VDSL مشتریان خود در دو استان تهران و قم کردند.

البته، این شرکت ها از مدت ها پیش سرویس های اینترنت VDSL خود را در برخی شهرها و مناطق آغاز کرده بودند ولی در طرح جدید با همکاری وزارت ارتباطات، شهرداری ها، شرکت زیرساخت و دیگر نهادها در یک حرکت سریع نزدیک به 850 هزار پورت VDSL تحویل کاربران اینترنت ثابت دهند.

در این مطلب سعی می کنیم درباره اینترنت VDSL مخابرات صحبت کنیم و همه چیز درباره آن را بگوییم. از تاریخچه اینترنت VDSL مخابرات تا اینترنت سورینو، تفاوت اینترنت VDSL و ADSL، راهنمای ثبت نام، تبدیل ADSL به VDSL، هزینه های اینترنت وی دی اس ال مخابرات، مودم وی دی اس ال و هر چیزی که کاربران نیاز دارند.

اینترنت VDSL چیست؟

چند خطی درباره اینترنت VDSL و تفاوت های آن با اینترنت ADSL حرف می زنیم. در مقاله تفاوت میان اینترنت ADSL و VDSL و فیبرنوری چیست؟ به طور مفصل درباره این دو نوع اینترنت صحبت کردیم و دیگر نمی خواهیم حرف تکراری بزنیم.

VDSL یک نسل جدیدتر از ADSL است که سرعت بیشتری دارد. حداکثر سرعت اینترنت ADSL می تواند 24 مگابیت باشد ولی اینترنت VDSL می تواند تا 300 مگابیت هم سرعت انتقال داشته باشد.

در اینترنت ADSL تمام کابل کشی از مرکز مخابراتی تا خانه کاربران مبتنی بر کابل های مسی است ولی در VDSL از مرکز مخابراتی تا کافوی (جعبه تقسیم خطوط تلفن ثابت) نزدیک خانه شما، از کابل فیبرنوری استفاده شده است و بعد از کافوی نزدیک خانه شما تا دم خانه کابل مسی می شود.

کاربران نیازی به کابل کشی یا تعویض کابل های خانه ندارند. بسته به نزدیکی یا دوری و فاصله شما تا کافوی محل، سرعت اینترنت VDSL می تواند کمتر یا بیشتر شود.

برای استفاده از اینترنت VDSL نیاز به مودم VDSL داریم و مودم های ADSL امکان استفاده از اینترنت وی دی اس ال را نمی دهند. درباره تفاوت های مودم های ADSL با VDSL در این مطلب بیشتر بخوانید.

اینترنت سورینو

در تیرماه سال 98 وزیر ارتباطات به همراه مدیرعامل وقت مخابرات از طرحی به نام اینترنت سورینو صحبت کردند.

اینترنت سورینو پروژه تبدیل اینترنت ADSL به اینترنت VDSL مشترکان شرکت مخابرات در سراسر کشور بود. در آن زمان گفته می شد مخابرات طبق برنامه ریزی که انجام داده است تا سرانجام سال 98 نزدیک به 70 درصد کاربران ADSL را به رایگان تبدیل به VDSL می کند.

در برخی استان ها و شهرها این پروژه کلید زده شد ولی مسائل مختلف فنی، زیرساختی، تجهیزات، شهری و مالی باعث شد پروژه کند پیش برود و حتی برخی کاربران اینترنت ADSL خود را از دست بدهند ولی اینترنت VDSL نگیرند.

وقتی در نوروز سال 1399 دوباره طرح تبدیل ADSL به VDSL مطرح شد؛ در واقع ادامه همان پروژه اینترنت سورینو است که اکنون در دو استان تهران و قم پیاده سازی می شود.

شرکت مخابرات گفته است طی دو ماه نزدیک به 550 هزار پورت ADSL کاربران تهرانی را به VDSL تبدیل می کند.

سرعت اینترنت VDSL مخابرات

آن طور که در سایت مخابرات آمده است؛ این شرکت سرویس اینترنت VDSL را به کاربران ارائه می کند که حداکثر سرعت ارسال اطلاعات از اینترنت به کاربر یا همان دانلود به مرز 52 مگابیت بر ثانیه می رسد.

حداکثر سرعت انتقال اطلاعات از دستگاه کاربر به اینترنت یا همان آپلود هم 16 مگابیت بر ثانیه است.

البته در VDSL2 این سرعت ها به 100 و 22 مگابیت هم می رسد ولی فعلا فقط شرکت شاتل چنین سرویسی می دهد.

بنابراین، در VDSL مخابرات حداکثر سرعت 50 مگابیت است.

مودم VDSL مخابرات

در زمان ثتب نام برای دریافت سرویس اینترنت VDSL مخابرات می توانید انتخاب کنید مودم VDSL بگیرید یا خیر!

مخابرات دو مدل مودم VDSL به کاربران عرضه می کند که دارای قیمت و شرایط متفاوتی هستند. در سایت مخابرات آمده است کاربران می توانند هزینه مودم های VDSL را نقدی یا اقساط پرداخت کنند:

در مودم نوع 1 قیمت نقدی 350 هزار تومان است و اگر اقساط شش ماهه بخواهید می شود ماهی 65 هزار تومان. اقساط یک ساله آن هم 35 هزار تومان است.

در مودم نوع 2 قیمت نقدی 550 هزار تومان است و اقساط شش ماهه 100 هزار تومان و اقساط یک ساله 55 هزار تومان است.

بنابراین، شما می توانید مودم های VDSL مخابرات را به صورت قسطی هم خریداری کنید تا فشار مالی زیادی وارد نشود.

هنوز مارک و مدل های مودم های VDSL مخابرات اعلام نشده است و ما معینات آن ها را نمی دانیم ولی قطعا مودم 350 هزار تومانی تک بانده و دارای قدرت زیادی نیست.

ثبت نام اینترنت VDSL مخابرات (تبدیل ADSL به VDSL)

از دو طریق می توانید برای اینترنت سورینو یا VDSL ثبت نام کنید و از مخابرات بخواهید اینترنت ADSL شما را به VDSL تبدیل کند یا اینکه از ابتدا اینترنت VDSL به شما بدهد.

در روش اول، وارد سایت مخابرات شده و برای دریافت VDSL برگه درخواست را پر کنید. استان، شهر، نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس محل سکونت، شماره موبایل و شماره تلفنی که باید روی آن اینترنت دریافت کنید را وارد کرده و ثبت درخواست می کنید.

مخابرات گفته براساس اولویت بندی استان ها و شهرها و همین طور کابل برگردان هایی که در مناطق مختلف انجام می دهد؛ کاربران را در اولویت قرار داده و اقدام به اتصال سرویس اینترنت VDSL یا تبدیل ADSL به VDSL می کند. این روش برای افرادی است که اصلا مشترک اینترنت مخابرات نیستند.

در روش دوم؛ خود شرکت مخابرات یک پیامک به مشتری خود ارسال کرده و از او درخواست می کند برای تبدیل ADSL به VDSL اقدام کند. معمولا این پیامک برای کاربرانی ارسال می شود که هم اکنون امکان استفاده از VDSL مخابرات برایشان فراهم شده است.

در این پیامک از کاربر درخواست شده است وارد صفحه کاربری خود به آدرس adsl.tcl.ir شده و تقاضای خود را ثبت کنند یا با شماره گیری کد دستوری #5*2*2020* نام کاربری و رمز عبور پنل مدیریت اینترنت خود روی adsl.tcl.ir را بگیرند.

پس از اینکه وارد پنل مدیریت اینترنت ADSL خود شدید؛ با صفحه ای مشابه زیر روبرو می شوید که می توانید برای تبدیل ADSL به VDSL موافقت کنید:

در پنل مدیریتی خودتان هم می توانید اطلاعات کاملی درباره این طرح مشاهده کنید. در سه بخش ابتدا سرویس VDSL توضیح داده شده است؛ بعد در بخش دوم می توانید شرایط واگذاری را مشاهده کنید و در نهایت شرایط پیش ثبت نام را ببینید:

در همین پنل مدیریت هم درباره مودم VDSL و انواع آن، هزینه ها و اقساط به طور کامل و جدول بندی شده توضیحاتی وارد شده است:

از این به بعد باید مراحل ثبت نام و پیگیری برای اینترنت VDSL خود را از همین پنل مدیریت دنبال کنید.

نکته مهم: شما در هنگام ثبت نام برای تبدیل اینترنت ADSL به VDSL می توانید عنوان کنید مودم VDSL نمی خواهید.

هزینه های اینترنت VDSL مخابرات

در سایت مخابرات تعرفه های استاندارد اینترنت VDSL درج شده است. برای مشاهده بسته ها و قیمت ها روی وارد این لینک بشوید.

برای راحتی بیشتر کاربران در دو تصویر زیر هم این تعرفه ها را آوردیم:

همین طور که مشاهده می کنید هزینه اینترنت VDSL از اینترنت ADSL گران تر است. اگر سرعت های بالاتری انتخاب کنید؛ هزینه بیشتر می شود.

البته این نکته را مد نظر قرار دهید که در برخی استان ها قیمت ها اندکی با جدول های بالا تفاوت خواهد داشت. به علت کمبود پورت و تقاضای زیاد مثلا به شما گفته می شود فقط باید بسته ها و سرعت های خاصی را انتخاب کنید.

هزینه نوشته شده در این جدول ها شامل مودم نمی شود و هزینه مودم را باید جداگانه در نظر داشته باشید. یعنی اگر تصور کنیم مودم 350 هزار تومانی را انتخاب کنید و بعد تقاضای اینترنت VDSL با سرعت 50 مگابیت یک ساله را داده باشید که هزینه پیش ثبت نام آن 180 هزار تومان است؛ در مجموع باید 530 هزار تومان علی الحساب پرداخت کنید.

هزینه تبدیل اینترنت ADSL به VDSL

بحث های زیادی درباره هزینه تبدیل ADSL به VDSL مطرح است و هنوز به طور دقیق معین نشده هر کاربر باید چقدر هزینه بدهد.

وزیر ارتباطات در توییت معروف خود و همین طور یک وبینار با رسانه ها تاکید کرد این طرح هیچ هزینه ای برای کاربر ندارد جز اینکه بخواهد سرعت و بسته بیشتری نسبت به آن چیزی که دارد را تقاضا کند.

همین طور وزیر ارتباطات گفتند اگر تقاضای یک مودم VDSL کرده باشید؛ باید هزینه این مودم را بدهید.

آنچه که از صحبت های وزیر و همین طور اطلاعیه های شرکت مخابرات استنباط می شود؛ صرفا برای تبدیل سرویس اینترنت ADSL شما به اینترنت VDSL که سریع تر است هزینه ای دریافت نمی شود ولی طبیعی است که وقتی اینترنت شما سریع تر می شود؛ نیاز به بسته های با حجم های بیشتر دارید و هزینه بیشتری پرداخت می کنید.

دقیقا مانند این است که به شما یک سیم کارت تلفن همراه رایگان داده شود ولی باید برای مکالمه و پیامک و اینترنت بسته بخرید و هزینه کنید. هرچقدر اینترنت بیشتری مصرف کنید؛ هزینه بیشتری باید بپردازید.

در یک بخش از این طرح، می توانید سرعت اینترنت ADSL خود را بدون اینکه به VDSL تبدیل شود؛ 4 برابر افزایش دهید. مثلا اگر متوسط سرعت اینترنت شما 8 مگابیت است به 24 مگابیت تبدیل می شود.

سعی می کنیم هر چند روز یک بار این پست را به روزرسانی کنیم و اطلاعات جدیدی در اختیار خواننده های عزیز قرار دهیم.

یک تقاضای بزرگ: اگر کاربرانی هستند که خواننده این مطلب و سایت شبکه چی هم بوده و از اینترنت VDSL مخابرات استفاده می کنند یا برای این سرویس ثبت نام کرده و اکنون برایشان وصل شده است یا طرح تبدیل ADSL به VDSL را دنبال کردند و اکنون به نتیجه رسیدند؛ در زیر این پست تجربیات و نظرات خود را درج کنند. درباره قیمت ها، سرعت، مودمی که دریافت کردند، مدت زمانی که طول کشید تا VDSL وصل شود و … برای دیگران صحبت کنید تا همه کاربران اطلاعات کافی برای تصمیم گیری داشته باشند.

اگر دنبال اینترنت ثابت پر سرعت باشید؛ سه گزینه پیش رو دارید: اینترنت ADSL که البته اگر پرسرعت محسوبش کنیم؛ اینترنت VDSL که نسل جدیدتر ADSL…

در پنل زیرساخت و سیاست ها که با حضور معاون وزیر ارتباطات و مدیران شاتل و آسیاتک و همچنین کننده شرکت مخابرات برگزار شد، علاوه بر مروری…

اینترنت VDSL مخفف Very-high-bitrate Digital Subscriber Line یا خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا است. VDSL همانند ADSL یک فناوری مبتنی بر DSL…

رئیس سازمان رگولاتوری ایران در گفت وگو با سایت زومیت درباره شرایط اینترنت در ایران و به طور معین توسعه اینترنت VDSL صحبت هایی انجام داده است….

وقتی از اینترنت پرسرعت ثابت صحبت می کنیم؛ سه گزینه بیشتر پیش روی ما نیست: ADSL و VDSL و FTTH (فیبرنوری). تکلیف ADSL تا حدودی معین است؛…

یکی از مهم ترین پرسش های کاربرانی که می خواهند از اینترنت ADSL به اینترنت VDSL کوچ کنند؛ قیمت و بسته های VDSL است. همه می دانیم که اینترنت VDSL…

به روزرسانی 8 آذر 99 شاتل مودم VMG1312-T20B را تمام کرده و به متقاضیان سرویس اینترنت VDSL خود مودم VMG5301-T20A را با قیمت 910 هزار تومان…

چندی پیش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گزارش کاملی از شرایط کیفیت اینترنت کشور تا نیمه اول سال 99 منتشر کرد. در این گزارش،…

منبع: شبکه چی
انتشار: 24 اسفند 1399 بروزرسانی: 24 اسفند 1399 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 1589

به "همه چیز درباره اینترنت VDSL مخابرات (طرح تبدیل ای دی اس ال به وی دی اس ال)" امتیاز دهید

7 کاربر به "همه چیز درباره اینترنت VDSL مخابرات (طرح تبدیل ای دی اس ال به وی دی اس ال)" امتیاز داده اند | 3.3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره اینترنت VDSL مخابرات (طرح تبدیل ای دی اس ال به وی دی اس ال)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید